Rekbare doek

Zoals de naam al aangeeft is deze doek gemaakt van rekbaar materiaal, veelal tricot of bamboe. Deze doek wordt vaak gebruikt bij pasgeboren kindjes. Het geeft een heerlijk, zacht, geborgen gevoel!

De enige knoop die over het algemeen aangeraden wordt met deze doek is de Pocket Wrap Cross Carey (PWCC). Het kan zijn dat de handleiding bij de doek meerdere opties laat zien, maar deze voldoen vaak niet aan de eisen waaraan een ergonomische drager volgens mij zou moeten voldoen (uitzonderingen daargelaten). Met deze doek wordt ook rugdragen niet aangeraden.

De PWCC knoop je helemaal voordat je je kindje in de doek doet. Erg handig dus als je bijvoorbeeld eerst een stukje met de auto gaat. Je kan de doek thuis al knopen en op de plaats van bestemming je kindje er direct in doen. Ook kan je je kindje er uit halen en weer in doen zonder de doek helemaal opnieuw te moeten knopen.

Bij de PWCC komen er 3 lagen stof over je kindje. Iets om rekening mee te houden bij heethoofdjes. Daarnaast zal de doek meer door gaan hangen en minder comfort bieden naarmate je kindje groter en zwaarder wordt.