Meyke

Toen onze zoon geboren werd in 2014, wilde ik niets liever dan hem bij me houden in de draagdoek. Dit was onmogelijk, omdat hij veel te vroeg ter wereld kwam. Toen hij een week of 6 oud was en verlost was van alle toeters en bellen, droeg ik hem voor het eerst in een rekbare doek die ik van een vriendin te leen had gekregen. Wat was dát helend. Trots wandelde ik met hem over de kinderafdeling heen en weer. Met hem óp mijn buik, voelde het alsof ik de zwangerschap “af kon maken”. Ook voor onze zoon was het dragen heerlijk, voor zijn groei en ontwikkeling was nabij zijn ouders zijn essentieel. We waren amper een week thuis uit het ziekenhuis toen er een draagconsulent bij ons aan huis kwam. Mijn man en ik leerden hoe wij met een geweven doek en een Meh Dai, onze zoon veilig en goed ondersteund konden dragen.

Ik raakte besmet met het draagvirus en werd vrijwilliger het Draagcafé in Utrecht. Ik leerde op verschillende manieren dragen, met verschillende doeken en draagsystemen. “Draagconsulent worden, is dat niet iets voor jou?” hoorde ik regelmatig. En het kriebelde enorm, maar er was bepaald geen tekort aan consulenten in de regio, ook niet toen wij in 2016 in Helmond kwamen wonen.
Begin 2019 veranderde dit echter en ik volgde de basisopleiding voor Draagconsulent aan de Trageschule Nederland om samen te gaan werken met Bregje Janssen van De Dragerij en Ecorijk. Begin 2020 volgde ik de gevorderdenopleiding voor draagconsulenten. Eind dat jaar werd ons cadeautje geboren: een tweede zoon. Ook hij wordt met liefde gedragen.

Per 1 april 2021 heb ik De Dragerij overgenomen van Bregje. 
Dat ik de specialisatie voor het dragen van prematuur geboren kinderen zou gaan volgen stond voor mij vast. In juni 2021 heb ik deze scholing afgerond bij Zorgdragen, draagopleiding.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Draagconsulenten. Om lid te mogen zijn van de VDC dien ik jaarlijks voldoende punten te behalen. Dit houdt in dat ik mijn kennis up to date houd en kan verbreden door scholingen te volgen, deel te nemen aan intervisies en productdagen te bezoeken om deze punten te waarborgen.

Graag help ik jou om je kind op een fijne en veilige manier te kunnen dragen!

Draagconsulent Meyke
Kristie Raaijmakers Fotografie