Draagzak

Dragen met een draagzak wordt door velen gezien als de meest eenvoudige en snelle manier van dragen. Draagzakken zijn er in verschrikkelijk veel soorten en maten. Aangeraden wordt daarom altijd eerst te passen voordat je er één aanschaft. Wat de één prettig vindt zitten kan door een ander als heel onaangenaam ervaren worden.

Er zijn draagzakken waarbij je zowel de tailleband als de schouderbanden vastklikt (Full Buckle). Daarnaast zijn er waarbij je de heupband vastklikt, maar de schouderbanden knoopt (Half Buckle/Hybride drager) en als laatste zijn er waarbij je zowel tailleband als schouderbanden knoopt (Meh Dai).

De fit van een draagzak met alleen gespen is heel persoonlijk. Ben jij de enige die de drager gebruikt dan hoef je hem maar 1x af te stellen en kun je hem direct gebruiken een volgende keer. Sommige dragers werken met klittenband waardoor afstellen niet nodig is. Ook bij draagzakken waarbij je de banden knoopt is afstellen niet nodig. Deze dragers kunnen daarom makkelijk uitgewisseld worden tussen verschillende personen.

De draagzakken die wij in ons assortiment hebben, vind je hier.