Meyke

Toen onze zoon geboren werd in 2014, wilde ik niets liever dan hem bij me houden in de draagdoek. Dit was onmogelijk, omdat hij veel te vroeg ter wereld kwam. Toen hij een week of 6 oud was en verlost was van alle toeters en bellen, droeg ik hem voor het eerst in een rekbare doek die ik van een vriendin te leen had gekregen. Wat was dát helend. Trots wandelde ik met hem over de kinderafdeling heen en weer. Met hem óp mijn buik, voelde het alsof ik de zwangerschap “af kon maken”. Ook voor onze zoon was het dragen heerlijk, voor zijn groei en ontwikkeling was nabij zijn ouders zijn essentieel. We waren amper een week thuis uit het ziekenhuis toen er een draagconsulent bij ons aan huis kwam. Mijn man en ik leerden hoe wij met een geweven doek en een Meh Dai, onze zoon veilig en goed ondersteund konden dragen.

Ik raakte besmet met het draagvirus en werd vrijwilliger het Draagcafé in Utrecht, waar we toen vlakbij woonden. Ik leerde op verschillende manieren dragen, met verschillende doeken en draagsystemen. “Draagconsulent worden, is dat niet iets voor jou?” hoorde ik regelmatig. En het kriebelde enorm, maar er was bepaald geen tekort aan consulenten in de regio, ook niet toen wij in 2016 in Helmond kwamen wonen. Begin 2019 veranderde dit echter, ik kreeg de kans om de basisopleiding voor Draagconsulent te volgen aan de Trageschule Nederland en om samen te gaan werken met Bregje van De Dragerij. Deze kans heb ik met beide handen gegrepen. Begin 2020 volgde ik de gevorderdenopleiding (tevens aan de Trageschule Nederland) en dat ik de specialisatie voor het dragen van prematuur geboren kinderen zou gaan volgen stond voor mij vast. In juni 2021 heb ik deze scholing afgerond bij Zorgdragen, draagopleiding. Eind 2020 werd ons cadeautje geboren: een tweede zoon. Ook hij wordt met liefde gedragen.

Per 1 april 2021 heb ik De Dragerij overgenomen van Bregje. Graag help ik jou om je kind op een fijne en veilige manier te kunnen dragen!

Draagconsulent Meyke
Kristie Raaijmakers Fotografie